Degustacja w dniu 21.11.2021r.

Szanowni Państwo !

W odpowiedzi na Państwa liczne prośby, mamy przyjemność zaprosić Państwa na degustację w niedzielę 21.11.2021, która będzie przygotowana w formie obiadu serwowanego do stołów.
Degustacja planowana jest w godzinach od 13.00 do 18.00.





Degustacja 21.11.2021r.

Propozycja menu na degustację:

Przystawka:

  1. pasztet na brusznicy z owocami i tymiankiem
  2. indyk w maladze z owocami
  3. carpaccio z łososia
  4. tatar ze śledzia z tradycyjnymi dodatkami
  5. ruloniki z szynki ze szparagami z kremowym sosem chrzanowym z czarnym sezamem
  6. grillowany kurczak z pieczonym burakiem ,ser z czarnuszką , sos miodowo-musztardowy

Zupa:

  1. rosół z makaronem
  2. zupa koperkowa z kluseczkami
  3. krem z cukinii z prażonymi pestkami
  4. krem z pomidorów i papryki z nutą pomarańczy i bazylii
  5. krem z pieczonych buraków z bryndzą
  6. tradycyjna zupa grzybowa z zacierką

Drugie danie:

  1. rumsztyk wołowy z cebulą na kolorowej papryce, ziemniak pieczony w całości
  2. bitki wieprzowe w sosie śmietanowym , ziemniaki puree, sałatka z zielonych warzyw z piklowaną cebulą
  3. pierś z kurczaka w miodowej marynacie, ryż w trzech kolorach , sałatka orientalna
  4. gulasz wołowy, kluska śląska , grillowane warzywa
  5. rolada wieprzowa nadziewana suszonymi pomidorami, tarta ziemniaczana, sałatka z rucoli i pomidorów koktajlowych z czarnym sezamem
  6. łosoś pieczony z sosem musztardowo-limonkowym, salsa pomidorowa , opiekane ziemniaki

Deser:

  1. tort trzy kolory czekolady
  2. tort biszkoptowy z masą owocową
  3. tort karmelowy z gruszka
  4. tort orzechowy z masą budyniową i karmelową
  5. tort czekoladowy z wiśniami
  6. tort panna cotta z musem mango

Napoje: woda mineralna, sok pomarańczowy, kawa, herbata

 

Prosimy o wybranie z menu po jednym daniu z każdej propozycji, dla każdego z uczestników.

Koszt obiadu : 75,00pln/ od osoby

 

PRZY  ZGŁOSZENIU PROSIMY  O  PODANIE:

- godziny planowanego przyjazdu

- ilości osób,

- wybranego menu dla każdego z uczestników degustacji z propozycji menu powyżej (po jednej propozycji z

  podanych przystawek, zup, drugich dań i deserów)

- terminu, w którym mają Państwo zaplanowane przyjęcie

Zgłoszenia należy przesyłać na nasz adres e-mail : biuro@folwarkzalesie.pl. 

 

Ewentualnie możliwość zamówienia na miejscu:

  1. Wino musujące ”Napoleon” - 15,00pln/but.
  2. Wino białe wytrawne, klasa z regionu – 50,00pln/but.
  3. Wino czerwone wytrawne, klasa z regionu – 50,00pln/but.
  4. Wódka Biały Bocian 0,5l – 50,00pln/but.
  5. Piwo Okocim Premium  0,5l – 10,00pln/szt.
  6. Piwo Okocim Premium  0,3l -  8,00pln/szt.

 

Mamy nadzieję , że nasza propozycja spełni Państwa oczekiwania.

Prosimy nie zapomnieć o maseczkach, które będą niezbędne przy zwiedzaniu obiektu.

 

 

                                           Zapraszamy.

 

 

 

 

Rekomendowani fotografowie - Bartek i Tomek Dziedzic www.zdjecia-reklamowe.pl, www.FotografSlubny.com.pl, www.TomaszDziedzic.pl