Degustacja w dniu 15.03.2020 - odwołana

INFORMACJA
W związku z dynamicznym rozwojem sytuacji związanej z obecnością wirusa COVID-19 w Polsce, w trosce o zdrowie Państwa i zdrowie naszych pracowników, jesteśmy zmuszeni odwołać degustację planowaną na dzień 15.03.2020.

Za zaistniałą sytuację przepraszamy, jest ona niezależna od nas. O nowym terminie degustacji będziemy Państwa informować w najbliższym możliwym czasie.

Poniżej archiwalnna informacja:

Mamy przyjemność zaprosić Państwa w dniu 15.03.2020r. na degustację, która będzie przygotowana w formie obiadu serwowanego do stołów. Degustacja odbędzie się w godzinach od 14.00 do 18.00.

Jednocześnie zostaną zaprezentowane:
- różne warianty nakrycia stołów wraz z dekoracją kwiatową standardową oraz dekoracją realizowaną za dopłatą.
- możliwości dekoracji sali przy pomocy światła
- usługi różnych podwykonawców, np. fotografów, kamerzystów

Degustacja 15.03.2020

Propozycja menu na degustację:

Przystawka:

  1. pasztet na brusznicy z owocami i tymiankiem
  2. indyk w maladze z owocami
  3. carpaccio z łososia
  4. tatar ze śledzia z tradycyjnymi dodatkami
  5. ruloniki z szynki ze szparagami z kremowym sosem chrzanowym z czarnuszką
  6. gillowany kurczak z pieczonym burakiem ,ser z czarnuszką , sos miodowo-musztardowy

Zupa:

  1. rosół z makaronem
  2. zupa koperkowa z kluseczkami
  3. krem z cukinii z prażonymi pestkami
  4. krem z pomidorów i papryki z nutą pomarańczy i bazylii
  5. krem z pieczonych buraków z bryndzą
  6. tradycyjna zupa grzybowa z zacierką

Drugie danie:

  1. rumsztyk wołowy z cebulą na papryce w trzech kolorach , ziemniak pieczony w całości
  2. schab pieczony po myśliwsku , kluski śląskie , surówka Colesław
  3. pierś z kurczaka w miodowej marynacie , ryż w trzech kolorach , sałatka orientalna
  4. kotlet jagnięcy z kością , ziemniaki puree, sałatka z zielonych warzyw z piklowaną cebulą
  5. rolada wieprzowa nadziewana suszonymi pomidorami , tarta ziemniaczana , sałatka z rucoli i pomidorów koktajlowych z czarnym sezamem 
  6. łosoś pieczony z sosem musztardo-limonkowym , salsa pomidorowa , opiekane ziemniaki

Deser:

  1. trzy kolory czekolady
  2. biszkoptowy z masą owocową
  3. karmelowy z gruszka
  4. tort orzechowy z masą bydniową i karmelową
  5. czekoladowy z wiśniami
  6. tort panna cotta z musem mango

Napoje: woda mineralna, sok pomarańczowy, kawa, herbata

Prosimy o wybranie menu po jednym daniu z każdej propozycji, dla każdego z uczestników.

Koszt obiadu : 70,00pln / od osoby

Ewentualnie możliwość zamówienia na miejscu:

  1. Wino musujące ”Napoleon” - 15,00pln/but.
  2. Wino białe wytrawne, klasa z regionu – 50,00pln/but.
  3. Wino czerwone wytrawne, klasa z regionu – 50,00pln/but.
  4. Wódka Luksusowa lub Wyborowa 0,5l – 50,00pln/but.
  5. Piwo Okocim Premium  0,5l – 10,00pln/szt.
  6. Piwo Okocim Premium  0,3l -  8,00pln/szt.

 

Państwa zainteresowanych  degustacją prosimy o przesłanie zgłoszenia na nasz adres e-mail :

biuro@ folwarkzalesie.pl.  do dnia 06.03.2020r.

PROSIMY  O  PODANIE:

- ilości osób,

- wybranego menu dla każdego z uczestników degustacji (po jednej propozycji z podanych przystawek, zup,

  drugich dań i deserów)

- preferowanej godziny przybycia

- terminu, w którym mają Państwo rezerwację .

Mamy nadzieję , że nasza propozycja spełni Państwa oczekiwania. Zapraszamy .

 

 

Rekomendowani fotografowie - Bartek i Tomek Dziedzic www.zdjecia-reklamowe.pl, www.FotografSlubny.com.pl, www.TomaszDziedzic.pl