Zapraszamy na degustację w dniu 1.12.2018 r.

W odpowiedzi na Państwa liczne prośby, mamy przyjemność zaprosić Państwa 01.12.2018r. na degustację, która będzie przygotowana w formie obiadu serwowanego do stołów. Degustacja odbędzie się w godzinach od 14.00 do 18.00.


Jednocześnie zostaną zaprezentowane:
- różne warianty nakrycia stołów wraz z dekoracją kwiatową standardową oraz dekoracją
realizowaną za dopłatą.
- możliwości dekoracji sali przy pomocy światła
- oprawa fotograficzna i filmowa

Degustacja

Propozycja menu na degustację:

Przystawka:

  1. camembert z gruszką marynowaną i żurawiną
  2. różyczki z łososia z listkami z wędzonego pstrąga z lekkim dressingiem z oliwy i limonki
  3. galantyna z kaczki z sałatką z pomarańczy z oliwkami i czerwoną cebulą
  4. sałatka nicejska z przepiórczymi jajkami
  5. sałatka grecka

Zupa:

  1. tradycyjna francuska zupa cebulowa
  2. krem z pomidorów i papryki z nutą pomarańczy i bazylii
  3. tradycyjny rosół z makaronem
  4. krem z pieczonych buraków z bryndzą, posypany prażonymi pestkami z dyni i słonecznika
  5. krem z cukinii z kurkami

Drugie danie:

  1. pieczona pierś z gęsi podawana z kaszą oraz pieczonym jabłkiem z farszem ze śliwek i prażonych migdałów
  2. stek z wołowiny sezonowanej, ziemniak pieczony w całości z masłem ziołowym, mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i winegretem
  3. pieczeń cielęca z grzybami leśnymi, szpinakowe kopytka , bukiet z warzyw z kalafiorem romanesco na ciepło
  4. pieczony filet z dorsza z ziemniakami krakowskimi, sałatka z marynowanego kopru włoskiego z pomarańczami
  5. schab pieczony po myśliwsku, zielone puree ziemniaczane , surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem
  6. karkówka grillowana, warzywa z grilla, ziemniaki opiekane

Deser:

  1. Tort kokosowy z masą kawową
  2. Tort panna cotta z musem mango
  3. Tort trzy kolory czekolady
  4. Tort karmelowy z gruszką
  5. Tort cytrusowy na chrupiącym spodzie

Napoje:

Woda mineralna, sok pomarańczowy, kawa, herbata

Prosimy o wybranie menu po jednym daniu z każdej propozycji, dla każdego z uczestników.

Koszt obiadu : 70,00pln / od osoby.

Ewentualnie możliwość zamówienia na miejscu:

  1. Wino musujące ”Napoleon” - 15,00pln/but.
  2. Wino białe wytrawne, klasa z regionu – 50,00pln/but.
  3. Wino czerwone wytrawne, klasa z regionu – 50,00pln/but.
  4. Wódka Luksusowa lub Wyborowa 0,5l – 50,00pln/but.
  5. Piwo Okocim Premium 0,5l – 10,00pln/szt.
  6. Piwo Okocim Premium 0,3l - 7,00pln/szt.
  7. Inne alkohole wg karty

Państwa zainteresowanych degustacją prosimy o przesłanie zgłoszenia na nasz adres e-mail: biuro@folwarkzalesie.pl do dnia 23.11.2018 r.

Prosimy o podanie ilości osób oraz wybranego menu dla każdego z uczestników degustacji (po jednej propozycji z podanych przystawek, zup, drugich dań i deserów) oraz preferowanej godziny przybycia.

Mamy nadzieję , że nasza propozycja spełni Państwa oczekiwania.

 Zapraszamy!