Zapraszamy na degustację w dniu 31.03.2019

W odpowiedzi na Państwa liczne prośby, mamy przyjemność zaprosić Państwa w niedzielę 31.03.2019r. na degustację, która będzie przygotowana w formie obiadu serwowanego do stołów. Degustacja odbędzie się w godzinach od 14.00 do 18.00.

Jednocześnie zostaną zaprezentowane:
- różne warianty nakrycia stołów wraz z dekoracją kwiatową standardową oraz dekoracją
realizowaną za dopłatą.
- możliwości dekoracji sali przy pomocy światła
- oprawa fotograficzna i filmowa

Degustacja

Propozycja menu na degustację:

Przystawka:
⦁ sałatka z pieczonego buraka z serem feta z delikatnym sosem ziołowym
⦁ pomidory z mozzarellą, marynowaną gruszką i octem balsamicznym
⦁ pasztet pieczony na kompozycji z sałat z brusznicą
⦁ melon z szynką szwarcwaldzką i złocistym serem lazur
⦁ tatar z łososia z korniszonami, kaparami i szalotką

Zupa:
⦁ koperkowa z kluseczkami
⦁ krem z zielonymi szparagami
⦁ bulion z pierożkami
⦁ tradycyjna zupa grzybowa z zacierką
⦁ żurek z chrzanem i pulpecikami

Drugie danie:
⦁ kotlet schabowy z kością saute, ziemniaki z koperkiem , tradycyjna kapusta zasmażana

⦁ wołowina w czerwonym winie z aromatycznymi ziołami, ziemniak pieczony w całości z masłem, mix zielonych sałat z sosem winegret z nutą malinową
⦁ polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym, puree ziemniaczane i sałatka z dynią, rukolą i suszonymi pomidorami z dresingiem ziołowym

⦁ łosoś pieczony na szpinaku baby z karmelizowanymi warzywami, sos truflowy, opiekane ziemniaki

⦁ szynka pieczona, w sosie z suszonych pomidorów, z fasolka szparagowa, kopytka
⦁ grillowany kurczak z marynowanym ananasem, ryż curry z rodzynkami, surówka z kapusty pekińskiej w sosie słodko kwaśnym

Deser:
⦁ Tort orzechowy
⦁ Tort panna cotta z musem mango
⦁ Tort biszkoptowy z masą owocową
⦁ Tort karmelowy z gruszką
⦁ Tort Ambasador

Napoje:
Woda mineralna, sok pomarańczowy, kawa, herbata

Prosimy o wybranie menu po jednym daniu z każdej propozycji, dla każdego z uczestników.
Koszt obiadu : 70,00pln / od osoby

Ewentualnie możliwość zamówienia na miejscu:

⦁ Wino musujące ”Napoleon” - 15,00pln/but.
⦁ Wino białe wytrawne, klasa z regionu – 50,00pln/but.
⦁ Wino czerwone wytrawne, klasa z regionu – 50,00pln/but.
⦁ Wódka Luksusowa lub Wyborowa 0,5l – 50,00pln/but.
⦁ Piwo Okocim Premium 0,5l – 10,00pln/szt.
⦁ Piwo Okocim Premium 0,3l - 7,00pln/szt.
⦁ Inne alkohole wg karty

Państwa zainteresowanych degustacją prosimy o przesłanie zgłoszenia na nasz adres e-mail :
biuro@ folwarkzalesie.pl. do dnia 23.03.2019r.
Prosimy o podanie ilości osób oraz wybranego menu dla każdego z uczestników degustacji (po jednej propozycji z podanych przystawek, zup, drugich dań i deserów) oraz preferowanej godziny przybycia.

Mamy nadzieję , że nasza propozycja spełni Państwa oczekiwania.

 

Zapraszamy .