Zapraszamy na degustację w dniu 16.11.2019

W odpowiedzi na Państwa liczne prośby, mamy przyjemność zaprosić Państwa 16.11.2019 r. na degustację, która będzie przygotowana w formie obiadu serwowanego do stołów. Degustacja odbędzie się w godzinach od 14.00 do 18.00.

Jednocześnie zostaną zaprezentowane:
- różne warianty nakrycia stołów wraz z dekoracją kwiatową standardową oraz dekoracją realizowaną za dopłatą.
- możliwości dekoracji sali przy pomocy światła
- usługi różnych podwykonawców, np. fotografów, kamerzystów

Degustacja

Propozycja menu na degustację: 

Przystawka:

1.carpaccio z buraka z kozim serem, miksem orzechów i rukolą  

2. różyczki z łososia na delikatnym sosie koperkowym

3. ryba faszerowana z sosem chrzanowym i marynowanymi grzybami

4. pieczona cielęcina z delikatnym sosem musztardowym

5. pasztet z gęsi z marynowaną gruszką i żurawiną  

Zupa:

1. krem z białych warzyw

2. zupa z dyni z mlekiem kokosowym, imbirem i tymiankiem

3. zupa pieczarkowa

4. barszcz czerwony z uszkami

5. żurek staropolski

Drugie danie:

1. indyk pieczony z cytrusami z duszonym porem w sosie pomarańczowym, ryż curry

2. bitki z rostbefu z chilli, sałatka brokułowa z fetą i migdałami na puree ziemniaczanym

3. polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym , tarta ziemniaczana, bukiet z warzyw z żółtą i zieloną fasolką, kalafiorem romanesco  i mini kolbami kukurydzy 

4. dorsz na sałatce z bobu z suszonymi pomidorami , z sosem maślano-cytrynowym i kulką z panierowanego ryżu

5. peklowana szynka na kiszonej kapuście,  z kopytkami

6. pieczeń z dzika po myśliwsku, ziemniak pieczony w całości, marynowane buraczki z rukolą i chrupiącymi pestkami

Deser:

1. tort kokosowy z masą kawową
2. tort czekoladowy z wiśniami
3. tort cytrusowy na chrupiącym spodzie
4. tort Tiramisu
4. tort leśny mech

Napoje:

woda mineralna, sok pomarańczowy, kawa, herbata

 

Prosimy o wybranie menu po jednym daniu z każdej propozycji, dla każdego z uczestników.

Koszt obiadu: 70,00 pln / od osoby 

Ewentualnie możliwość zamówienia na miejscu: 

1. Wino musujące ”Napoleon” - 15,00 pln/but.
2. Wino białe wytrawne, klasa z regionu – 50,00 pln/but.
3. Wino czerwone wytrawne, klasa z regionu – 50,00 pln/but.
4. Wódka Luksusowa lub Wyborowa 0,5l – 50,00 pln/but.
5. Piwo Okocim Premium  0,5l – 10,00 pln/szt.
6. Piwo Okocim Premium  0,3l -  7,00 pln/szt.
7. Inne alkohole wg karty
 

Państwa zainteresowanych  degustacją prosimy o przesłanie zgłoszenia na nasz adres e-mail: biuro@folwarkzalesie.pl do dnia 09.11.2019 r. 

Prosimy o podanie:

- ilości osób,
- wybranego menu dla każdego z uczestników degustacji (po jednej propozycji z podanych przystawek, zup, drugich dań i deserów)
- preferowanej godziny przybycia
- terminu, w którym mają Państwo rezerwację. 

Mamy nadzieję , że nasza propozycja spełni Państwa oczekiwania.

Zapraszamy.

Rekomendowani fotografowie - Bartek i Tomek Dziedzic www.zdjecia-reklamowe.pl, www.FotografSlubny.com.pl, www.TomaszDziedzic.pl