Degustacja

Szanowni Państwo !

W odpowiedzi na Państwa liczne prośby, mamy przyjemność zaprosić Państwa na degustację w niedzielę 20.03.2022, która będzie przygotowana w formie obiadu serwowanego do stołów.
Degustacja planowana jest w godzinach od 13.00 do 18.00.

Degustacja 21.11.2021r.

Przystawka:

  1. carpaccio z buraka z kozim serem, miksem orzechów i rukolą
  2. tatar z łososia z korniszonami, kaparami, szalotką z nutą octu balsamicznego
  3. ruloniki z szynki z kremem chrzanowym i ogórkiem
  4. galantyna z kaczki z sałatką z pomarańczami
  5. mus z pstrąga wędzonego na grzance
  6. indyk w maladze z owocami 

Zupa:

  1. krem z zielonego groszku z fetą i kiełkami
  2. tradycyjna francuska zupa cebulowa na białym winie z grzankami i z serem
  3. rosół z makaronem
  4. krem z dyni i marchwi z imbirem i tymiankiem
  5. zupa z kurek
  6. krem z zielonymi szparagami

Drugie danie:

  1. szynka wieprzowa pieczona w sosie z zielonym pieprzem, bukiet z warzyw na ciepło, ziemniak z koperkiem
  2. roladki z indyka z suszonymi pomidorami i mozzarellą, ryż w trzech kolorach, surówka z białej kapusty
  3. bitki wołowe w cebuli i grzybach, zielone kopytka, mix zielonych sałat z winegretem
  4. królik w sosie śmietanowym, ziemniaki, buraczki na ciepło
  5. pieczeń cielęca po myśliwsku, fasolka szparagowa z boczkiem, tarta ziemniaczana
  6. dorsz pieczony w cieście cytrynowym z ziemniakami krakowskimi, sałatka ogórkowa z miętą i serem feta w sosie cytrynowym

Deser:

  1. tort tiramisu
  2. tort czekoladowy z wiśniami
  3. tort trzy kolory czekolady
  4. tort „ zielony mech”
  5. tort ambasador
  6. tort bezowy hiszpański

Napoje: woda mineralna, sok pomarańczowy, kawa, herbata

Prosimy o wybranie menu po jednym daniu z każdej propozycji, dla każdego z uczestników.

Koszt obiadu : 80,00pln / od osoby

 

PRZY  ZGŁOSZENIU PROSIMY  O  PODANIE:

- godziny planowanego przyjazdu

- ilości osób,

- wybranego menu dla każdego z uczestników degustacji z propozycji menu powyżej (po jednej propozycji z

  podanych przystawek, zup, drugich dań i deserów)

- terminu, w którym mają Państwo zaplanowane przyjęcie

 

Zgłoszenia należy przesyłać na nasz adres e-mail: biuro@folwarkzalesie.pl

Prosimy o potwierdzenie do dnia 12.03.2022r. liczby osób , które wezmą udziału w degustacji i przesłanie wybranego menu.

Ewentualnie możliwość zamówienia na miejscu:

  1. Wino musujące ”Napoleon” - 20,00pln/but.
  2. Wino białe wytrawne, klasa z regionu – 55,00pln/but.
  3. Wino czerwone wytrawne, klasa z regionu – 55,00pln/but.
  4. Wódka Biały Bocian 0,5l – 55,00pln/but.
  5. Piwo Okocim Premium  0,5l – 10,00pln/szt.
  6. Piwo Okocim Premium  0,3l -  8,00pln/szt.

Mamy nadzieję , że nasza propozycja spełni Państwa oczekiwania.

Prosimy nie zapomnieć o maseczkach, które będą niezbędne przy zwiedzaniu obiektu. 

Zapraszamy.

Rekomendowani fotografowie - Bartek i Tomek Dziedzic www.zdjecia-reklamowe.pl, www.FotografSlubny.com.pl, www.TomaszDziedzic.pl