Zapraszamy na degustację w dniu 17.03.2018 r.

Mamy przyjemność zaprosić Państwa w sobotę 17.03.2018r. na degustację, która będzie przygotowana w formie obiadu serwowanego do stołów. Degustacja odbędzie się w godzinach od 14.00 do 18.00.

Jednocześnie zostaną zaprezentowane:
- różne warianty nakrycia stołów wraz z dekoracją kwiatową standardową oraz dekoracją
- realizowaną za dopłatą.
- możliwości dekoracji sal przy pomocy światła
- oprawa fotograficzna i filmowa

Degustacja

Propozycja menu na degustację:

Przystawka:

  1. Sałatka a la bruschetta
  2. Pasztet z musem chrzanowy z rokitnikiem
  3. Oscypek na ciepło z żurawiną
  4. Mus z wędzonego pstrąga na grzance z marynowaną gruszką
  5. Sałata lodowa z łososiem i grapefruitem

Zupa:

  1. Rosół z pierożkami                                     
  2. Krem z białych warzyw
  3. Krem z dyni z migdałami
  4. Kwaśnica z żeberkiem
  5. Krem z cukinii z grzanką

Drugie danie:

  1. Kotlet schabowy z kością saute, ziemniaki puree, młoda kapusta z koperkiem na ciepło
  2. Udko z kaczki na musie jabłkowym , ziemniak pieczony z masłem ziołowym , kapusta czerwona na ciepło
  3. Królik w sosie śmietanowym zielone kopytka,  sałatka wiosenna po polsku
  4. Filet z kurczaka w sosie z suszonych pomidorów,  ziemniaki krakowskie, mix zielonych sałat z sosem winegret z nutą malinowa
  5. Filet z łososia z sosem pieprzowym, na ryżu, z groszkiem cukrowym i papryką grillowaną
  6. Tradycyjne zrazy wołowe, z kaszą gryczaną, buraczki na ciepło

Deser:

  1. Tort  biszkoptowy z masą owocową
  2. Tort orzechowy z masą budyniową  waniliową i karmelowa
  3. Tort czekoladowy z wiśniami
  4. Tort Tiramisu
  5. Tort Ambasador

Napoje:

Woda mineralna, sok pomarańczowy, kawa, herbata

Prosimy o wybranie menu po jednym daniu z każdej propozycji dla każdego z uczestników.

Koszt obiadu : 70,00pln / od osoby

Zgłoszenia prosimy przesyłać na adres e-mail biuro@folwarkzalesie.pl do dnia 10 marca 2018 roku.