Drodzy narzeczeni, przyszłe Pary Młode :-)

Mamy przyjemność zaprosić Państwa na degustację naszych wspaniałych potraw w niedzielę 05.11.2023, która będzie przygotowana w formie obiadu serwowanego do stołów.
Degustacja planowana jest w godzinach od 13.00 do 18.00.


Propozycja przykładowego menu degustacyjnego, jakie chcielibyśmy zaoferować gościom na przyjęcie weselne:

Degustacja 05.11.2023

Przystawka:

  1. tatar ze śledzia
  2. pasztet na sosie żurawinowym z owocami i gałązką tymianku
  3. indyk w maladze z owocami
  4. różyczki z łososia na delikatnym sosie koperkowym
  5. pieczona cielęcina z delikatnym sosem musztardowym

Zupa:

  1. bulion z pierożkami z mięsnym farszem
  2. krem z pieczonych buraków z bryndzą, posypany prażonymi pestkami dyni i słonecznika
  3. krem z cukinii z prażonymi pestkami
  4. krem z pomidorów z płatkami chilli i bazylią
  5. krem z soczewicy z nutką kokosa

Drugie danie:

  1. eskalopki z indyka saute w sosie z suszonymi pomidorami, ziemniaki puree, kolorowa sałatka z rzodkiewki, kalarepki i cukrowego groszku
  2. bitki wołowe w sosie własnym, kluski śląskie, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  
  3. pieczeń z dzika po myśliwsku, kasza , marynowane buraczki z rukolą i chrupiącymi pestkami dyni
  4. kaczka pieczona, podawana na sosie śliwkowym, ziemniak pieczony w całości, czerwona kapusta na ciepło
  5. sandacz na musie z bobu, ryż curry, sałatka z fenku

Deser:

  1. tort panna cotta z musem mango
  2. tort cytrusowy na chrupiącym spodzie
  3. trzy kolory czekolady
  4. tort orzechowy z masą budyniową i karmelową
  5. tort „ zielony mech”

 

Napoje: woda mineralna, sok jabłkowy, kawa, herbata

Prosimy o wybranie menu po jednym daniu z każdej propozycji, dla każdego z uczestników.

 

Poza menu głównym oferujemy możliwość degustacji potraw ze szwedzkiego i słodkiego stołu w cenie.

 

Koszt obiadu : 115,00pln/ od osoby

 

degustacja 05.11 2 cz

PRZY  ZGŁOSZENIU PROSIMY  O  PODANIE:

- godziny planowanego przyjazdu (wybór godziny do potwierdzenia przez organizatora w miarę dostępności miejsc)

- ilości osób (osoby towarzyszące: rodzina/ przyjaciele/świadkowie mile widziani)

- wybranego menu dla każdego z uczestników degustacji z propozycji menu powyżej (po jednej propozycji z

  podanych przystawek, zup, drugich dań i deserów)

- ewentualnie terminu, w którym mają Państwo zaplanowane przyjęcie

 

Zgłoszenia należy przesyłać na nasz adres e-mail : biuro@folwarkzalesie.pl. 

Prosimy o potwierdzenie do dnia 28.10.2023r. liczby osób , które wezmą udziału w degustacji i przesłanie wybranego menu.

 

Ewentualnie możliwość zamówienia na miejscu:

  1. Wino musujące ”Napoleon” - 30,00pln/but.
  2. Wino białe wytrawne, klasa z regionu – 70,00pln/but.
  3. Wino czerwone wytrawne, klasa z regionu – 70,00pln/but.
  4. Wódka Biały Bocian 0,5l – 70,00pln/but.
  5. Piwo Okocim Premium  0,5l – 15,00pln/szt.
  6. Piwo Okocim Premium  0,3l -  12,00pln/szt.

Zakres prezentowanych usług dodatkowych uzależniony od ilości zgłoszeń.

Mamy nadzieję, że nasza propozycja Państwa zainteresuje i zechcecie nas odwiedzić w tym szczególnym dniu :-)

 

 

                                           Czekamy na Was!

                                            Zapraszamy,

                                            ekipa Folwarku Zalesie

 

Edycja wiosenna

Fotograf- Katarzyna Pracuch www.katarzynapracuch.com,

Ślubne impresje


Autor: ANG video & photo: www.angvideo.pl

Edycja jesienna

Fotograf- Katarzyna Pracuch www.katarzynapracuch.com,

Skontaktuj się z nami

W celu uzyskania szczegółów na temat oferty serdeczenie zapraszamy do wypełnienia formularza kontaktowego. Odpowiemy na Państwa wszelkie pytania!

Kontakt z nami »